Kouty Nad Desnou další 1000

01.08.2021

Zpět na rok 2021.

Zpět na hlavní stránku.

Nechťáci

Neděle

S rodinkou jsme byli na dovolené v Koutech nad Desnou a měl jsem tam půjčené kolo od kamaráda, tak jsem si naplánoval malý výšlap a posbírat pár 1000 a poprvé na kole. Nejřív jsem vyjel po silnici ke spodní nádrži Dolní stráně a pak frčel k horní a cestou jsem se stavil na mé první 1000. Odbočil jsem ze silnice a jel kousek ke krásnému přístřešku, kde jsem nechal kolo a na vrchol jsem vyšplhal už jen sám. Hurá stojím na vrcholu mé dnešní 1000, Tupý vrch 1122 m.n.m.

Krásný přístřešek.

  

Vrchol Tupý vrch 1122 m.n.m.

  

Pohled dolů do Koutů (Tupý vrch 1122 m.n.m.).

  

Pohled dolů do údolí (Tupý vrch 1122 m.n.m.).

  

Pohled dolů do údolí (Tupý vrch 1122 m.n.m.).

  

Na vršku je pěkná skalka (Tupý vrch 1122 m.n.m.).

  

Já a v pozadí Kouty (Tupý vrch 1122 m.n.m.).

  

Skalnatý vršek je krásný (Tupý vrch 1122 m.n.m.).

  

Když jsem sešel z vrcholu zpět ke kolu tak jsem si dal malou svačinku. Pak jsem zjistil, že bude malá přeháňka, tak jsem asi 10 minut počkal v přístřešku a posvačil, pak vyrazil dál. Sĺapal jsem až k horní nádrže elektrárny Dlouhé stráně. Ztratil jsem cestou klíč od kola, tak jsem nemohl zamknout kolo pod nádrží, ale na praseho jsem si vytáhl kolo na okraj nádrže půlku jsem ji opatrně objel až k vrcholu Dlouhé stráně. To je moje další 1000, ale na té už jsem byl.

Horní nádrž.

  

Kolo na horní nádrži.

  

Na vrcholu Dlouhé stráně 1353 m.n.m.

  

Na vrcholu Dlouhé stráně 1353 m.n.m.

  

Z Dlouhých strání jsem to vzal po červené a pak dále pěšky s kolem až na další 1000 vrchol Mravenečník 1343 m.n.m. Tam jsem udělal foto a frrr pryč zpět po červené dolů. Cestou tak bylo mooooc bourůvek, tak jsem udělal borůvkovou pauzu.

Mravenečník 1343 m.n.m.

  

Mravenečník 1343 m.n.m.

  

Borůvková pauza.

  

Z turistické červené jsem to vzal po asfaltce skoro jako dolů, ale pak to otočil a po kousek panelové cestě opět k červené turistické U Okenní štoly. Dále po cestě až pod Vřesník, kde jsem kolo nechal v křoví a dál se sápal na vrchol, přes houští plného borůvčí. A konečně jsem stál na mém dalším vrcholu Vřesník 1342 m.n.m.

Vrcholový bod Vřesník 1342 m.n.m.

  

Já a Vřesník 1342 m.n.m.

  

Vrátil jsem se ke kolu a začalo trochu kapat a přeci jen už jsem tochu vychladl a tak jsem si vzal budu a vyrazil dál po cestě, kde jsem za chvilku odbočil na východ a za chvilku jsem byl na dalším 1000 vrcholu Velká jezerná 1248 m.n.m.

Já na Velké jezerné 1248 m.n.m.

  

Výškový bod Velká jezerná 1248 m.n.m.

  

Z Velké jezerné jsem se vrátil zpět pod Vřesník na lepší cestu. Deštík moc neustával, ale ještě to šlo a neodradilo mě to pokračovat v mém plánu a tak jsem frčel po cestě na jih a bylo to z kopce a pak odbočil na takovou nic moc cestu a šlapal do kopce na moji další 1000 která se nazývá Homole 1209 m.n.m.

Kolo na vrcholu Homole 1209 m.n.m.

  

Vrchol Homole 1209 m.n.m.

  

Asi tady je nejvyšší místo na vrcholu Homole 1209 m.n.m.

  

Z Homole jsem vrátil na lepší cestu a popkračoval po cestě dolů - toto frčelo a pořád lehce pršelo. Ale na rozcestí Pod Homolí jsem odbočil vpravo a ono to bylo do kopce, tak jsem se alespoň zahřál, ale deštík mi moc na morálce nepřidal. Až někde kolem studeného potoka to konečně začalo klesat a frčel jsem co to dalo. Ale také déšť vzal na obrátkách, že jsem zastavil pod stromy a promočenou větrovku jsem složil do batohu a vzal si nepromokavou bundu a dal si malou svačinku - tedy poslední jídlo co jsem měl nějakou sušenku. A frčel dál pod vrchol Čepel, tam jsem sjel na horší cestu a vrchol objel. Nechal tak kolo a za pořádného deště se sápal na můj dnešní 1000 vrchol Čepel 1024 m.n.m. Tak jsem udělal jen foto a frrr dolů ke kolu.

Já na vrcholu Čepel 1024 m.n.m.

  

vrchol Čepel 1024 m.n.m.

  

vrchol Čepel 1024 m.n.m.

  

Z vrcholu Čepel jsem se vrátil na hlavní lesní cestu a za prudkého deště jsem bojoval s telefonum abych se co nejméně namáhavou cestou vrátil zpět, protože jsem jel jen z map na telefonu frčel pořád dolů až k rozcestí tříramenný potok a pak jen dojedu ke sjezdovkám, ale což jsem zjistil záhy, že musím objet kopec skály a to je pořád do kopce. To mi schodilo morál, ale s pocitěm, že už jedu na chatu jsem šel a šlapal. Když jsem byl už u vysílače, tak jsem si říkal, že mám vyhráno - pojedu po modré trailové, ale vím že kamarád mi říkal, že se nejezdí za deště a když jsem viděl, že cestou teče potok, tak jsem to vzdal, ale další možnost byla pokračovat až na rozcestí U obrázků. Tam jsem skoro vijel, ale viděl jsem podemnou širokou cestu červenou turistickou a tak jsem na ní sešel a jel dolů po červené turistické. Sice pořád pršelo a klouzalo to, ale sjel jsem to. Dole od skiareálu už to byla klasika po asfaltce až k naší chatě Sokolka. Výlet super, až na ten záverečný chcavec, ale stálo to za to.

  

  

Mapa trasy.

  

Hlavní vrcholy :

Tupý vrch 1122 m.n.m.

Dlouhé stráně 1353 m.n.m. - už jsem měl

Mravenečník 1343 m.n.m.

Vřesník 1342 m.n.m.

Velká jezerná 1248 m.n.m.

Homole 1209 m.n.m.

Čepel 1024 m.n.m.

  

Zpět na rok 2021.

Zpět na hlavní stránku.


počítadlo.abz.cz